Izaberite jezik:
IMG-LOGO
IMG-ABOUT

O nama

Vistor je porodočna kompanija, locirana u Arilju – mestu poznatom po prozivodnji malina i jabuka. Firma je osnovana sa namerom da ostvari jedinstvenu ponudu na tržištu, koristeći dugogodišnje iskustvo u proizvodnji, preradi i plasmanu poljoprivrednih proizvoda.

Prateći nove trendove savremene tehnologije gajenja i prerade voća, Vistor ističe da visok kvalitet svojih proizvoda zasniva na povoljnim prirodnim uslovima gajenja voća i povrća u zapadnom delu Srbije.

Pored usluge otkupa, zamrzavanja, sortiranja, prerade i pakovanja različitog voća i povrća, kompanija poseduje rashladne kapacitete koji joj omogućavaju da ogovori na svaki zahtev svojih partnera, bilo da se radi o svežem voću ili zamrznutom program.

Kompanija sa ponosom govori da stalni napredak, usavršavanje, najviši standardi kvaliteta i bezbednosti hrane čine VISTOR pouzadnim partnerom.

Zašto baš Arilje?

Udaljeno od Beograda 195 km, smešteno u ravnici na nadmorskoj visini od 330m, sa selima gornjeg područja opštine na visini do 800m, Arilje se smatra ekološki čistim područjem, a time idealnim za gajenje voća.

Najrazvijenija grana poljoprivrede Ariljskog kraja je voćarstvo, u kome dominira prozivodnja maline, ekonomski najznačajnijeg srpskog poljoprivrednog proizvoda. Malina se gaji na površinama od oko 1500ha, na kojima se godišnje proizvede u proseku 15 000t. U hladnjačama sa područja Opštine smrzava se, prerađuje i izvozi oko 20000t ploda maline. Malina se gaji na celom području Opštine i to preko 95% na porodičnim gazdinstvima. Od drugih vrsta jagodastog voća na manjim površinama se gaji kupina. Šljiva je po zasađenim površinama na prvom, a po obimu proizvodnje i ekonomskom značaju deli drugo mesto sa jabukom. Pored zasada šljive, Arilje je poznato i po proizvodnji kvalitetnih jabuka. Na površini od oko 750ha proizvodi se godišnje oko 4000-5000t jabuke, što čini skupo polovinu od ukupne proizvodnje jabuke u Zlatiborskom okrugu.

IMG-ABOUT